Haber

Rusya: ABD’nin Kızıldeniz’deki eylemleri Suriye’deki yasadışı bombalamayı hatırlatıyor

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzya,BM Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, ABD ve İngiltere’nin Kızıldeniz’deki eylemlerinin NATO kapsamında olduğunu söyledi. Yugoslavya, AfganistanVe Suriyeyasa dışı olarak bombalandı ‘en kötü zamanlarım’Bana hatırlattığını söyledi.

Rus diplomat, “ “Meslektaşlarımızın Güvenlik Konseyi (ABD ve İngiltere) aracılığıyla Kızıldeniz’deki saldırgan eylemleri, NATO’nun Yugoslavya, Afganistan, Irak, Libya ve Suriye’yi barbarca ve yasadışı bir şekilde bombaladığı en kötü zamanları hatırlatıyor.”dedi.

Rusya’nın Yemen’e yönelik saldırıyı “kesinlikle kınadığını” vurgulayan Nebenzya, şunları kaydetti: “Washington ve Londra’nın yasadışı ve provokatif eylemleri, uluslararası barış ve güvenliğe doğrudan tehdit oluşturuyor ve uluslararası hukukun üstünlüğüne ve BM’nin merkezi rolüne dayanan dünya düzenini baltalıyor.”dedi.

‘Hamas’ın İsrail’e saldırısı Filistinlilerin toplu olarak cezalandırılmasını haklı çıkarmamalı’

Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısının kınanmayı hak ettiğini ancak milyonlarca Filistinlinin toplu olarak cezalandırılmasını haklı çıkaramayacağını vurgulayan Nebenzya, şunları kaydetti:

“İsrailli sivillerin ölümüne yol açan 7 Ekim’de İsrail’e düzenlenen saldırının tam kınamayı hak ettiğini, ancak bunun milyonlarca Filistinlinin toplu olarak cezalandırılması ve istikrarı bozma riski taşıyan eylemler için bir gerekçe olamayacağını ve olmaması gerektiğini kamuoyuna defalarca ifade ettik. Ortadoğu bölgesinin tamamı.”

haber-kepez.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu